|
|
SUNDÉNS STORGÄDDA | | | |
|
|
Ingredienser:
1 stor gädda 2-6 kg
2-3 dl torrt vin av druvan Sauvigong blanc
15-20 körsbärstomater
1 stor purjolök
10-14 kvistar färsk timjan
1 fiskbuljong
citronpeppar
salt
smörskivor
SÅS.
Fiskbuljong och grädde + 1 hårdkokt finhackat ägg och persilja
Mjöl och grädde.
|
Gör så här:
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Täck den välrensade gäddan med smörskivor
Lägg den i en smord ugnseldfast form
Krydda de invändigt med salt och citronpeppar
Fyll den med skivad purjolök och timjan
Lägg överbliven timjan, purjolök och körsbärstomater runt om fisken.
Lägg i den söndersmulade fiskbuljongen.
Häll på vinet.
Sätt in i ugnen i 90 min (kortare tid om fisken är liten)
Ös ofta med vätskan från vin och buljong.
Gör ent radionell sås av buljongen i formen, med grädde, redning, ägg och persilja.
Njut av detta till potatis, gröna ärtor och ett vin på druvan Chardonnay
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|