|
|
|
AMERIKANSK KYCKLINGSOPPA | | | |
|
|
Ingredienser:
Soppa:
3 stora gula lökar
3-4 hg champinjoner
1 färdiggrillad kyckling
3-4 dl röda linser
2 msk olivolja
1 tsk malen kummin
1 tsk malen ingefära
2 tsk paprikapulver
2 burkar krosstomater
2-3 liter hönsbuljong
1,5 dl tomatpure
2 tsk timjan
2 lagerblad
3-4 dl rött vin
salt
svartpeppar
Sås:
2 dl lätt creme fraiche
1 liten gul lök
några persiljekvistar
2 krm salt
svartpeppar
|
Gör så här:
Mixa först ihop delarna till såsen i en mixer. Låt den stå och dra i kylskåpet några timmar. Finhacka löken och skiva champinjoner. Dela kycklingen och skär allt kött i strimlor. Heta upp oljan och stek löken gyllengul. Strö över kummin och ingefära och rör om. Låt blandningen fräsa någon minut. Blanda tomatpurén med hönsbuljongen.
Häll i blandningen i grytan med lök och kryddor. Lägg i tomater, timjan, lagerblad och paprika. Låt soppan koka i 10-15 min. Lägg då i linser, kycklingkött och champinjoner och låt allt koka i 15 min. Häll i vinet och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar. Serveras rykande het en kall dag med en klick creme fraiche sås och vitt brytbröd.
Dryckesförslag: Rött medelfyllig Zinfandelvin från Kalifornien
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|