Facebook   Instagram  

Vinexperten.se SYDITALIENSK KÖTTFÄRSPAJ

Linje
Ingredienser:

3 hg nötfärs
400gr ekologiska krosstomater
1 ekologisk stor gul lök
100 gr svamp
1 röd eller gul ekologisk paprika
1 köttbuljongtärning
2 msk chilisås
olivolja
1 tsk socker
salt peppar
salvia
1-2 dl riven lagrad prästost
Gör så här:

Dela svampen i småbitar och fräs den lätt på medlvärme i en järngryta, tillsätt gul lök och försätt stekningen en liten stund. Tillsätt nötfärsen och bryn till en grynig massa. Häll i tomater, lite socker
,chilisås, paprika samt buljongträningen. Låt allt småputtra i en halvtimma och smaka av det hela med peppar, salt och lite salvia. Häll allt i den förgräddade pajformen och strö över formen med riven ost. Grädda i 225 graders ugn tills osten fått ljusbrun färg.
PAJDEG
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 krm salt
100gr smör, 1dl iskallt vatten
Blanda mjöl och smör + salt till en grynig massa i en matberedare och tillsätt vatten. Kavla ut dege i en smord pajform och ställ den kallt i 2 timmar. Förgrädda pajden i 200 graders värme i 10 min.
Njut pajen till ett italienskt mustigt rödvin !

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53