Facebook   Instagram  

Vinexperten.se MINA KYCKLINGBEN

Linje
Ingredienser:

900 g kycklingben
2 lime
6 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk mango chutney
1 tsk salt
2 tsk svart peppar
8-10 medelstora potatisar
250 g rotselleri
1 palsternacka
4 morötter
3-4 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin
20 körsbärstomater
1 röd paprika
1 liten purjolök
1 dl vitt vin
Gör så här:

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbenen i en bunke, pressa över limen och vitlöken. Tillsätt soja, mango chutney, salt och peppar, blanda väl.

Skala och skär potatisen i klyftor och rotsellerin samt palsternackan i bitar, skala och skär morötterna i bitar. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja, salt, peppar och rosmarin och de marinerade kycklingbenen. Tillaga i ugnen i 30 minuter.

Skär paprikan och löken i bitar, ta ut långpannan och lägg i tomaterna, paprikan och löken. Häll över vinet, blanda runt och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Kolla att kycklingen är klar.

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53