Facebook   Instagram  

Vinexperten.se BENGTS PASTA- OCH KYCKLINGSALLAD

Linje
Ingredienser:

250 g spiralmakaroner
1 grillad kyckling
1 gul lök
3 avokador
1 mogen mango (och/eller 1 papaya)
1 ask ruccolasallad)
ev torrostade pinjenötter

DRESSING:
0,5 dl färskpressad limejuice (2 frukter)
0.5 dl citronsaft
3 msk sweet chili
0,5 dl olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här:

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Bena ur kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Kycklingen och pastan kan gärna vara ljummen.

Skala och skiva löken tunt. Stek den lätt i lite olivolja. Dela avokadorna. Ta bort kärnorna. Gröp ur köttet och skär det i skivor. Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i skivor/bitar. Dela salladsbladen i mindre bitar.
Blanda lök, avokado, frukt och sallad försiktigt med kycklingen och pastan. Vänd runt utan att mosa sönder.

Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Lägg upp salladsblandningen. Häll över dressingen. Strö ev över rostade
pinjenötskärnor.

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53