Facebook   Instagram  

Vinexperten.se DINKELBRÖD

Linje
Ingredienser:

Dinkelbröd
1 pkt jäst
8dl vatten
0,5 dl olja
2 tsk salt
1 stor riven morot
3 msk flytande honung
1,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrö
filmjölk
8-10 dl full korns dinkelmjöl
10-15 dl matevetmjöl special

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Ljumma vattnet och blanda allt till en ganska fast deg
Jäs i 45 minuter
Forma 2 bröd och jäs i 30 minuter
pensla med fil och strö på sesamfrö
Grädda i 200 grder i 15 minuter
och sen i 35 minuter i 175 grader
pensla med vatten
Njut!

« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53