|
|
|
GRÖNSAKSRISOTTO | | | |
|
|
Ingredienser:
100 g späda morötter
150 g färsk, grön sparris
100 g gröna bönor, haricot verts
100 g purjolök
2 liter vatten
salt
1 hönsbuljongtärning
1 liten gul lök
3 dl avorio eller arborioris
1 msk olivolja
2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
0,5 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
|
Gör så här:
Gör så här
1. Skala och skär morot i mindre bitar. Skär även sparris, bönor och salladslök i mindre bitar. Koka dem i omgångar i lättsaltat vatten i en kastrull tills de är nästan mjuka. Lägg över dem i en bunke med isvatten så att de behåller sin spänst och färg, spara kokvattnet.
2. Ställ kastrullen med kokvattnet på spisen, tillsätt buljongtärningen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i olja och hälften av smöret i en rymlig kastrull i ca 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka in helt.
3. Tillsätt buljongen 2 dl i taget, rör om och låt koka in. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten.
4. Tillsätt resten av smöret, parmesan och grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med parmesanost. Garnera eventuellt med salviablad.
Grönsakerna i denna risotto är tillagade och ställer därför inte till det för dig om du vill välja ett mjukt och bärigt rödvin. Ändå är vår rekommendation ett vitt vin. Friskt och fruktigt eller fylligt och smakrikt
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|