|
|
GRATINERAD TORSK | | | |
|
|
Ingredienser:
Ingredienser för 4 personer
600 g torskfilé
2 dl torrt vitt vin
2 gula lökar
2 tsk torkad timjan
1 fiskbuljong- tärning
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 kg potatis
vetemjöl
25 g smör
Salt
peppar
|
Gör så här:
Gör så här
1. Skala, koka och pressa potatisen. Blanda med 2 äggulor och smaksätt väl.
2. Spritsa potatisen medan den ännu är varm, längs kanten på en smord ugnsfast form.
3. Blanda 2 äggulor med lite grädde och vispa resten av grädden. Skala och hacka löken fint.
4. Koka fisken med lök, fiskbuljong,timjan och vitt vin. Tag upp fisken. Fräs smör och mjöl och red med fiskspadet. Stäng av värmen. Slå över lite av såsen i äggblandningen. Häll sedan äggblandningen över fiskfonden och sjud sakta på eftervärmen. Tillsätt den vispade grädden. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på grill, 250ºC.
5. Lägg fisken i den ugnsfasta formen. Fördela såsen över och gratinera under grillelementet i ugnen, 6-10 minuter.
Passar bra till ett vin på druvan Grüner Veltliner
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|