Facebook   Instagram  

Vinexperten.se STEKT ANKBRÖST MED SELLERIPURÉ OCH KATRINPLOMMONKOMPOTT

Linje
Ingredienser:

Stekt ankbröst

2 ankbröst
salt, peppar
Selleripuré

400 gr mjölig potatis, skalad
300 gr rotselleri, skalad och grovtärnad
2 dl mjölk
30 gr smör
1 dl purjolök, mycket finhackad
salt, peppar
Katrinplommonkompott

1 schalottenlök
smör
150 g katrinplommon, urkärnade och halverade
3 dl rödvinssky

Gör så här:


Salta och peppra köttsidorna. Bryn först fettsidan knaprig och sen andra sidan lite snabbt. Sätt in i ugn och stek till en kärntemp på 65°C, ta ut och låt vila 5-8 minuter innan de skärs upp.

Koka potatis och selleri mjuka i saltat vatten.
Passera och vispa i den uppvärmda mjölken och smöret till en puré. Smaka av med salt och peppar. Vänd i purjolök precis innan servering
Stek löken i smöret, lägg i katrinplommon och slå på rödvinsskyn.
Koka upp och smaka av med salt och peppar.


Tips

Ankbröst blir saftigare om man steker med feta sidan nedåt först. Fettet frigörs och ankbröstet kan steka i sitt eget fett. Att köttet får vila gör att köttsafterna inte rinner ut när du väl skär upp det. Rotsellerin ger en extra dimension till purén. Katrinplommon ger både sötma och kärnighet till kompotten.


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53