|
|
SUNDÉNS MOROTSKAKA | | | |
|
|
Ingredienser:
3 ägg ekologiska ägg (från Bengts chilenska hönor)
2dl socker
50 gr smält ekologiskt smör
200 gr rivna ekologiska morötter.
2,5 dl ekologsikt vetemjöl
1 dl ekologiskt grahamsmjöl
2,5 tsk bakpulver
|
Gör så här:
Gör så här:
Smörj och ”ströbröa” en 1,5 liters rund form.
Vispa äggen och sockret mycket pösigt.
Häll i smält smör.
Skala och finriv morötterna och blanda ned dem i ägg/socker/smörblandningen.
Blanda mjölet med bakpulver.
Häll i mjölet i blandningen och fyll formen.
Grädda i 175 grader i 1 timma
Serveras med äkta vispgrädde.(gärna ekologisk)
Njut av en kopp kaffe eller ett glas sött vitt från Tyskland eller Österrike.
Börja banta i morgon!
Bengt Sundén
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|