|
|
RÄK- OCH LAXSALLAD | | | |
|
|
Ingredienser:
200 g rökt laxfilé
1-2 blodapelsiner
1 liten ekologisk purjolök
200 g skalade räkor
1 tsk finhackad röd chilifrukt
saften av 1 limefrukt
2-3 msk italiensk olivolja
1 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl kokt avorioris
|
Gör så här:
Gör så här
1. Skär laxfilén i tunna strimlor. Skär bort skalet på blodapelsinen med en kniv, tag bort alla hinnor och skär bitar av frukten, dela dem i mindre bitar. Skiva purjolöken tunt.
2. Blanda laxen med räkor, apelsin, purjolök, avorioris och chili i en bunke. Tillsätt limesaft, olja, persilja, salt och peppar. Blanda väl. Låt dra i kylen ca 1 timme.
Servera med hembakade grahamsbullar, smör och ost.
Servera ett glas champagne till denna utsökta förrätt.
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|