Facebook   Instagram  

Vinexperten.se FESTLIG FLÄSKFILE

Linje
Ingredienser:

500-600 gr färsk fläskfilé
salt, svartpeppar
smör eller rapsolja
röd paprika skivad
2 hg färska champinjoner, skivade
olivolja
1-2 dl mellan grädde
2-msk chilisås
2 dl riven lagrad ost
Gör så här:

Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor. Salta och peppra samt stek dem hastigt på båda sidor i en het stekpanna. Stekfett kan vara olja eller smör. Lägg dem i en gratängform. Stek champinjonerna i olivolja och lägg dem över fläskfilébitarna täck med paprika och riven ost. Blanda grädden med chilisåsen och häll den över det hela i gratängformen. Gratinera i ugnen i 200 graders värme i 30-35 minuter. Servera med potatis eller ris och en grönsallad.
Vinförslag: Ett medelfylligt robust rödvin med viss strävhet.


« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53