|
|
UNGERS POTATISBRÖD | | | |
|
|
Ingredienser:
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl majsolja
14-17 dl ca. specialvetemjöl eller ekologisk vetemjöl
1 msk salt
1 dl vetekli
3 potatisar (kokta ca 250 g)
|
Gör så här:
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, olja och blanda i ca 8 dl mjöl.
Tillsätt salt, vetekli, pressad eller riven potatis och resten av mjölet (spara lite till utbakningen).
Degen skall vara ganska fast.
Arbeta degen 5-10 minuter för hand eller med maskin. Låt den jäsa övertäckt, ca 1 timme.
Arbeta degen smidig. Ta upp den på bakbordet och dela i 2 bitar. Forma dem till två runda limpor. Låt dem jäsa övertäckta, ca 40 min.
Grädda dem i 200°C, i mitten av ugnen, ca 60 min. Pensla brödet med vatten. Låt bröden svalna lite och linda in det i bakdukar.
Dryckesförslag: Fylligt rött vin
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|