Facebook   Instagram  

Vinexperten.se UNGERS POTATISBRÖD

Linje
Ingredienser:

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl majsolja
14-17 dl ca. specialvetemjöl eller ekologisk vetemjöl
1 msk salt
1 dl vetekli
3 potatisar (kokta ca 250 g)
Gör så här:

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, olja och blanda i ca 8 dl mjöl.
Tillsätt salt, vetekli, pressad eller riven potatis och resten av mjölet (spara lite till utbakningen).
Degen skall vara ganska fast.
Arbeta degen 5-10 minuter för hand eller med maskin. Låt den jäsa övertäckt, ca 1 timme.

Arbeta degen smidig. Ta upp den på bakbordet och dela i 2 bitar. Forma dem till två runda limpor. Låt dem jäsa övertäckta, ca 40 min.

Grädda dem i 200°C, i mitten av ugnen, ca 60 min. Pensla brödet med vatten. Låt bröden svalna lite och linda in det i bakdukar.
Dryckesförslag: Fylligt rött vin



« Tillbaka

Välj annan kategori recept »

© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53