|
|
|
BENGTS BOEUF BOURGUIGNON | | | |
|
|
Ingredienser:
250 gr magert rimmat fläsk skuret i tärningar
2 gula lökar skurna i strimlor
3-4 hg färska champinjoner, skurna i bitar
1,5-2 kg oxkött fransyskan skuret i 2 cm tärningar
3 –4 finhackade morötter
3-4 msk mjöl
2 oxbuljongtärningar
3-5 dl rött vin
2 msk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1-2 tsk salt
nymalen svartpeppar
4 msk finhackad persilja
olivolja eller smör
|
Gör så här:
Stek fläsktärningarna lite lätt i lite av oljan i en stekpanna. För över dem till en stekgryta, eller kastrull.
Stek på samma sätt svampen, och lägg över. Stek lök och vitlök, och lägg över. Bryn alla köttbitarna i en het stekpanna, i omgångar, som läggs över i grytan efter hand som de blir klara.
Sätt på grytan, häll på vin, morötter, kryddor, tomatpure och en del av saltet, persiljan och pepparen.
Låt allt sjuda på svag värme.
Sätt dig ned och koppla av med en god bok eller ett glas vin. Efter två timmar reder du grytan med lite mjöl och vatten.
Krydda mer om det behövs. Tillsätt lite färsk persilja innan serveringen.
Serveras med ris eller potatis, haricot verts eller paprikasallad.
Denna gryta lagas helst dagen före serveringen den blir godast då.
Vinförslag: Ett kraftigt vällagrat rött vin från bourgogne
Smaklig måltid!
|
|
|
|
© Vallby Wine, Vallby 557, 27656 Hammenhög, 070-6648031, bengt.sunden@vinexperten.se
|
Ses bäst i upplösning 800x600 eller högre. Hemsidan senast uppdaterad: 2021-06-18 12:53
|
|
|